Skrota bil - En hel del rörande att skrota bilar
Bilskrotar som skrotar bilar

Bilskrotar som skrotar bilar

Det finns många olika företag som skrotar bilar. De firmor som arbetar med att skrota bilar kallas bilskrotar, bildemonterare, bildemonteringsanläggningar eller bilåtervinnare.

Ofta är bilskrotarna mindre firmor som drivs av personer med genuint bilintresse och som är mycket duktiga på bilar och bildelar. Det finns dock andra typer av firmor som tar hand om din gamla skrotbil när du inte längre behöver den.Typer av skrotbilsfirmor

De firmor som arbetar med att ta hand om gamla bilar som skrotas kan delas till i olika kategorier. Dessa varianter på företag som arbetar med skrotbilar är:

Typer av skrotbilar
  • De klassiska bilskroten som ställer upp bilarna och personer får själva gå runt och plocka delar. Denna typ av bilskrotar försviner allt mer eftersom bilarna ska återvinnas efter demontering.
  • Bildemonterare som demonterar bilarna registrerar alla bildelarna och säljer de vidare till företag som arbetar med begagnade bildelar
  • Bilåtervinnare och bildemonteringsanläggningar som både demonterar och lagerför alla begagnade bildelarna själva.
  • Små bilförsäljare som köper skrotbilar och fixar till dem för att sälja vidare till godtrogna bilköpare
  • Bilfirmor som köper bilar som är färdiga för skroten men som skickar vidare i tusental till Afrika för att köra vidare där i många år.